top of page

Artur Gevorkyan – nominácia na ,,Krištáľové krídlo 2023" ako pocta jeho prínosu k hospodárstvu Slovenska


Spoločnosť GEVORKYAN, a.s. s hrdosťou oznamuje, že jej zakladateľ, Dipl. Ing. Artur Gevorkyan, bol nominovaný na prestížne ocenenie "Krištáľové krídlo" v kategórii "Hospodárstvo". Táto nominácia predstavuje ocenenie jeho výnimočných prínosov do slovenského hospodárskeho sektora a potvrdzuje jeho vedúcu pozíciu v oblasti inovácií a podnikateľstva.


Dňa 25. januára 2024 prišla riaditeľka nadácie Krištáľové krídlo, pani Katarína Srkala, osobne odovzdať nomináciu Arturovi Gevorkyanovi. Tento krok znamená uznanie jeho dlhodobého úsilia, odhodlania a pozitívneho vplyvu na slovenské hospodárstvo.


Spoločnosť GEVORKYAN, a.s., ktorú Artur Gevorkyan založil v roku 1996, sa zaoberá vývojom a implementáciou pokročilých technologických riešení v oblasti práškovej metalurgie zameraných na zlepšenie efektivity a udržateľnosti. Je dodávateľom dielov do rôznych priemyselných odvetví na všetkých kontinentoch.


,,Už tretie desaťročie budujeme firmu na základe kombinácii výnimočných ľudí spájaných kultúrou úprimnej spolupráce, spoločných cieľov, kde každý môže robiť to na čo má talent a zároveň má istotu, že vo firme nájde oporu v akejkoľvek ťažkej životnej situácii. U nás platí nadpis zavesený nad vchodom firmy: ,,Správame sa ako rodina, bojujeme ako armáda. Ak si s nami nebol, možno máš šťastie? Ak si s nami bol, máš na čo spomínať! Ak si s nami, buď hrdý!!!" ( citát, Artur Gevorkyan)



Ocenenie "Krištálové krídlo" je udeľované od roku 1997 a počas svojej histórie oceňovalo vynikajúce osobnosti, ktoré sa zaslúžili o rozvoj kultúry, umenia, športu a hospodárstva na Slovensku. V minulosti boli medzi laureátmi také mená ako Zdeno Chára, Petra Vlhová v kategórii Šport, či Miroslav Dvorský v kategórii Divadlo a umenie.


Prijatie nominácie bol pre Artura Gevorkyana a celú spoločnosť GEVORKYAN, a.s. veľkou cťou. "Hľadáme najlepších medzi výnimočnými. Oceňujeme najvýznamnejšie osobnosti Slovenska cenou Krištáľové krídlo. Vyzdvihujeme tých, ktorí svojou prácou a výsledkami zviditeľnili nielen seba a svoj odbor, ale aj našu krajinu," povedala pani Srkala pri odovzdávaní nominácie.


Tento výrok jasne odzrkadľuje ducha ocenenia "Krištálové krídlo", ktoré sa stalo rešpektovaným uznaním pre tých, ktorí dosiahli najvyššiu odbornosť vo svojej oblasti. Artur Gevorkyan svojou prácou a inováciami zviditeľnil nielen seba a spoločnosť GEVORKYAN, a.s. ale prispel aj k pozitívnej prezentácii Slovenska na medzinárodnom poli.


Výsledky ocenenia budú vyhlásené počas slávnostného udeľovania cien Krištáľové krídlo za rok 2023, ktoré sa bude konať 16. marca 2024. Diváci ho budú môcť sledovať v priamom prenose na RTVS na Jednotke so začiatkom o 20:30 hod.


Nominácie 2024:


Diplom nominácie:

DIPLOM-NOMINÁCIA
.pdf
Download PDF • 83KB


Kontakt pre médiá:

Martina Sarková

Telefón: +421 911041521


Dipl. Ing. Artur Gevorkyan, vojenský letecký inžinier, zakladateľ a majoritný vlastník GEVORKYAN, a.s., začal svoju cestu v roku 1991 emigráciou z Arménska kvôli vojne v Náhornom Karabachu. Na Ukrajine založil prvý súkromný závod v prenajatom priestore o 4 m2. Za päť rokov vybudoval úspešnú firmu, ale napriek tomu nevidel perspektívu tamojšieho trhu, preto emigroval v roku 1996 a v Banskej Bystrici prenajal 30 m2 v areáli krachujúceho podniku. Dvojnásobný emigrant vybudoval firmu, ktorá je dnes svetovým lídrom v práškovej metalurgii, disponuje jedinečným know-how a špičkovým oddelením vývoja. Je jediným dodávateľom portfólia unikátnych výrobkov v rôznych odvetviach od automobilového cez ropný až po medicínsky priemysel pre zákazníkov z celého sveta. Je prvou zahraničnou spoločnosťou, ktorá upisovala akcie na trhu START pražskej burzy a ako jediná v histórii prešla priamo na regulovaný trh Prime. Týmto priniesli na Slovensko nový druh financovania biznisu. Medzi významné ocenenia v roku 2023 patria Private Equity Deal, Národná cena SR za kvalitu a spoločenskú zodpovednosť, Najzaujímavejšie IPO, FÉLIX Responsible Business Award, ocenenie za výnimočný prínos k cieľom EÚ od Federácie európskych búrz cenných papierov.

bottom of page