top of page

GEVORKYAN, a.s. uspel na svetovom veľtrhu IWA OutdoorClassics v Norimbergu

Vo Vlkanovej 2.4.2024



Veľtrh IWA je najväčšia európska výstava zameraná na poľovníctvo, strelecké športy, produkty pre outdoorové aktivity, súkromnú bezpečnosť, zariadenia na presadzovanie práva, vybavenie pre civilnú a služobnú sebaobranu.


Vzhľadom na stúpajúci záujem od firiem prezentujúcich obranný priemysel z celej Európy sa vedenie firmy dokázalo okamžite prispôsobiť dopytu trhu a odprezentovať technologické možnosti spoločnosti na veľtrhu IWA.


Technológie a KNOW HOW, ktoré ovláda firma a široké portfólio výrobkov vyvolalo veľký záujem od výrobcov obranného priemyslu aj predstaviteľov ministerstiev obrany niekoľkých štátov.


Niektoré z produktov firmy sa ukázali ako absolútne jedinečné na trhu, a doslova vyvolali šok. Investície do rozšírenia kapacít MIM (Metal Injection Molding), ktoré boli uskutočnené z prostriedkov IPO umožnili firme počas veľtrhu potvrdiť možnosť okamžitého rozbehnutia nových projektov. Zákazníkov zo západnej Európy a USA navyše pozitívne ohodnotili dobrú spoluprácu s vývojovým strediskom vo Viedni aj vzhľadom na logistickú dostupnosť.


Návštevníci boli nadšení rôznorodosťou materiálov s ktorými vie firma narábať. Mnohí európski zákazníci tradične používajú špecifické materiály z klasického zlievarenstva, ktoré nie sú v bežnom portfóliu MIM firiem a preto doteraz nevideli možnosť používania progresívnych technológii práškovej metalurgii. Najnovšie výrobky firmy GEVORKYAN, a.s. vystavené v pavilóne počas veľtrhu reálne ukázali nové perspektívy vstrekovania kovových materiálov a posunuli hranice aplikácie MIM technológie pre obranný priemysel.


Priamo počas veľtrhu bolo prediskutovaných niekoľko projektov pre zákazníkov z rôznych kontinentov s potenciálnym dodatočným objemom tržieb 12-14 mil. EUR ročne, pričom sa jedná o projekty, ktoré budú trvať viacero rokov a s potenciálom rásť.


Vzhľadom na dvojgeneračné KNOW HOW, ktoré ma firma vo výrobe špeciálnych produktov považujeme obranný priemysel za jedno zo strategických odvetví pre ďalší rozvoj firmy v nasledujúcich rokoch.

bottom of page