top of page

Na bratislavskú burzu vstúpila silná slovenská firma. Je to impulz pre celý trh.


Artur Gevorkyan Foto: Marek Mucha, Forbes

Po dlhom čase vstupuje na bratislavskú burzu úspešná slovenská firma. Líder v oblasti práškovej metalurgie tak chce povzbudiť aj ďalšie firmy.

 

Spoločnosť Gevorkyan vo štvrtok vstúpila na Burzu cenných papierov v Bratislave (BCPB). Udialo sa tak formou duálneho listingu len krátko po tom, ako koncom minulého roka prešla zo štartovacieho trhu na hlavný trh pražskej burzy. Zaradila sa tam k spoločnostiam ako Kofola, Erste či Komerční banka.


„Pre spoločnosti na Slovensku, ktoré hľadajú kapitál pre svoj rozvoj, je náš vstup na burzu inšpirujúcim príbehom o tom, ako je možné úspešne využiť možnosti kapitálového trhu pre financovanie ambiciózneho rastu a inovácií,“ uvádza v tlačovej správe spoločnosť Gevorkyan.


„Chceme im ukázať, že existuje aj iná forma financovania, nie iba prostredníctvom bánk,“ dodáva energický Armén. Metalurgická spoločnosť z Vlkanovej zatiaľ nevydáva pre BCPB nové emisie ani ich nesťahuje z pražskej burzy, ide len o formu duálneho listingu a prípravu na budúce kroky.


Artur Gevorkyan Foto: Marek Mucha, Forbes

„Sú to pre nás dve udalosti spojené do jednej. Urobili sme tak predovšetkým z dôvodu vysokých nákladov a komplikovanej administratívy, čo sa nám nechcelo podstúpiť na dvakrát,“ povedal minulý rok pre Forbes zakladateľ a majoritný akcionár firmy Artur Gevorkyan.


Pre slovenských investorov je v príchode na bratislavskú burzu najväčšia výhoda v tom, že investovať do Gevorkyana už nemusia cez pražskú burzu v českých korunách, ale bez konverzie v eurách.


Celý článok nájdete tu.

bottom of page