top of page

Vystúpenie na vrchol: GEVORKYAN, a.s. ako vzor pre podniky v Európe


GEVORKYAN, a.s. vynikal medzi európskymi podnikmi na 11. ročníku European Small and Mid-Cap Awards

Banská Bystrica, Slovensko – GEVORKYAN, a.s., popredný výrobca v oblasti práškovej metalurgie, je hrdý na to, že sa umiestnil medzi najlepšími tromi spoločnosťami v kategórii International Star na 11. ročníku European Small and Mid-Cap Awards. Tento prestížny event sa uskutočnil v dňoch 13. – 15. novembra 2023 v španielskom Bilbau ako súčasť výročného zhromaždenia Európskej komisie pre malé a stredné podniky (MSP). Ocenenia sú udeľované s cieľom zdôrazniť odolnosť a inovácie podnikov, ktoré prispievajú k hospodárskemu rastu celej Európskej únie.


V kontexte náročného ekonomického prostredia posledných rokov sa nominované spoločnosti, ktoré vstúpili na burzu medzi januárom 2021 a decembrom 2022, museli čeliť s mnohými výzvami. Napriek tomu preukázali pozoruhodnú odolnosť a prispôsobivosť, čo je dôkazom neustálej snahy o inovácie a prosperitu. GEVORKYAN, a.s. sa tak zaradil medzi vybrané spoločnosti, ktoré sa svojou prácou a prístupom stali inšpiráciou pre ostatné MSP v Európe.


Ocenenie za GEVORKYAN, a.s. prevzal majoritný vlastník spoločnosti, Dipl. Ing. Artur Gevorkyan, ktorý svojou životnou cestou dokazuje, že odolnosť, inovácie a adaptácia sú kľúčové pre úspech v dnešnom konkurenčnom svete. Jeho príbeh začínal v 90. rokoch 20. storočia, keď ako vojenský letecký inžinier a emigrant z Arménska, založil na Ukrajine prvý súkromný závod. Jeho cieľom bolo vybudovať firmu, ktorá by mohla konkurovať na svetovej úrovni, čo ho napokon priviedlo na Slovensko.


V Banskej Bystrici, kde v roku 1996 prenajal 30m2 bývalých šatní v areály krachujúceho podniku, položil základy dnes svetoznámej firmy GEVORKYAN, a.s. Spoločnosť sa zameriava na vývoj a výrobu pomocou štyroch jedinečných technológií: SINTER – lisovanie kovových práškov, MIM – vstrekovanie kompozitných materiálov, 3D tlač a technológiu HIP. Tieto technológie umožňujú firme byť jediným dodávateľom portfólia unikátnych výrobkov, ktoré sú vyvíjané v spolupráci so zákazníkmi z rôznych odvetví ako automobilový priemysel, ropný priemysel, medicína či kozmetika.



Ocenenia, ako je European Small and Mid-Cap Awards, sú dôležitým uznaním pre podniky, ktoré hrajú kľúčovú úlohu v európskom hospodárstve. "Sme radi, že môžeme vidieť úspech malých a stredných podnikov, ktoré získali prístup k finančným príležitostiam prostredníctvom verejných trhov EÚ," povedala predstaviteľka Federácie európskych búrz cenných papierov (FESE). Florence Bindelle, generálna tajomníčka EuropeanIssuers, pridala: "EuropeanIssuers srdečne blahoželajú týmto pozoruhodným spoločnostiam a oceňujú ich výnimočný prínos k cieľom EÚ."


GEVORKYAN, a.s. je dôkazom toho, že vytrvalosť, inovatívny prístup a férové podnikanie sú základom úspechu. S logom bumerangu spoločnosť symbolizuje návratnosť kvality a dobrých skutkov v podnikaní. Dipl. Ing. Artur Gevorkyan a GEVORKYAN, a.s. sa tešia na ďalšie úspechy a upevnenie svojej pozície lídra v oblasti práškovej metalurgie na svetovom trhu.

bottom of page